Länktips för shoppingsugna

Köp ett riktigt glatt och praktiskt paraply som kan pigga upp dig när det är dåligt väder! Mängder av sorter finns hos finaparaplyer.se! Klicka här för att gå till paraplysortimentet!

Riktigt lyxiga och snofsiga paraplyer finner du hos designparaplyer.se! Klicka här: Lyxiga paraplyer!

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln föddes den 12:e februari 1809 och mördades den 14:e april 1865 strax efter att amerikanska inbördeskriget avslutats med nordstaterna som vinnare.

 Abraham Lincoln – De tidiga åren

Abraham Lincoln föddes i en tämligen fattig familj och fick tidigt börja arbeta för att hjälpa till med familjens försörjning. Detta gjorde att hans skolgång blev lidande. Familjen flyttade många gånger under Abrahams unga år, vilket naturligtvis inte heller underlättade för skolgången. Abraham Lincoln blev tidigt intresserad av politik, ett intresse som växte med åren.
Tryck på länken för att läsa om Abraham Lincolns bakgrund och unga år.

Abraham Lincoln – Politikern

Som sagt så blev Abraham Lincoln tidigt intresserad av politik, och i takt med växande intresse och engagemang fick han tillfälle att arbeta politiskt på flera nivåer. Han satt bland annat i delstaten Illinois delstatsförsamling flera omgångar för att så småningom få en plats i den amerikanska kongressen och vidare till att försöka bli nominerad till senator för Illinois. Tryck på fölrjande länk för att läsa mer om Abraham Lincoln och hans aktiviteter som politiker.

Abraham Lincoln – Presidenten

Abraham Lincoln lyckades aldrig bli senator, istället blev han vald till USAs president – den högsta politiska rollen i hela landet. I samband med att Abraham Lincoln valdes och tillträdde sin post som president så startade det amerikanska inbördeskriget och de följande åren som president blev naturligtvis mycket krävande. Tryck på följande länk för att läsa mer om Abraham Lincoln som president.

Abraham Lincoln – Kriget och mordet

Det amerikanska inbördeskriget kom att pågå till 1865, och Abraham Lincoln var givetvis inblandad i det mesta som gällde strategi och politik under krigsåren. Strax efter krigsslutet sköts Abraham Lincoln under ett teaterbesök och hans andra presidentperiod blev därmed ytterst kortvarig. Tryck på följande länk för att läsa mer om Abraham Lincoln under kriget och attentatet som blev hans död.

Comments are closed.