Länktips för shoppingsugna

Köp ett riktigt glatt och praktiskt paraply som kan pigga upp dig när det är dåligt väder! Mängder av sorter finns hos finaparaplyer.se! Klicka här för att gå till paraplysortimentet!

Riktigt lyxiga och snofsiga paraplyer finner du hos designparaplyer.se! Klicka här: Lyxiga paraplyer!

Filmer om Amerikanska Inbördeskriget

Amerikanska Inbördeskriget – här hittar du tips på filmer som är relaterade till Amerikanska Inbördeskriget»

Nedan följer ett antal av de mer kända filmerna som är relaterade till Amerikanska Inbördeskriget. Jag har bifogat länkar till olika siter för vidare läsning om respektive film eller för att kunna köpa filmen direkt. Kommentera gärna via e-mail eller i gästboken om ni har ytterliggare förslag på filmer om amerikanska inbördeskriget som borde läggas till listan.

Ärans män – 1989 (Glory)

En bra film om afro-amerikanska soldater som deltog på Unionens sida under amerikanska inbördeskriget. Skådespelare som Denzel Washington och Matthew Broderick åskådliggör den rasism som fanns även på nordstaternas sida.

Du kan läsa mer om filmen eller köpa den på följande länk: Discshop SE

Gettysburg – 1993

En riktig mastodontfilm på hela 254 minuter som skildrar slaget vid Gettysburg från båda sidors synvinkel. Intensiva stridsscener blandat med diskussioner mellan officerarna på de olika sidorna. Stor emfas läggs vid striderna kring Little Round Top och det välkända Pickett´s Charge. Filmen har en tung skådespelartrupp bestående av bland annat Martin Sheen, Jeff Daniels och Tom Berenger.

Du kan läsa mer om filmen eller köpa den på följande länk: Discshop SE

Borta med vinden – 1939 (Gone with the Wind)

Den gamla klassiska filmen med Clark Gable om en kärlekshistoria i den amerikanska södern under det amerikanska inbördeskriget.

Du kan läsa mer om filmen eller köpa den på följande länk: Discshop SE

Den onde, den gode, den fule – 1969 (The good, the bad and the ugly)

Denna klassiska västernbetonade film har väl en inte alltför tydlig koppling till det amerikanska inbördeskriget, men de hinner i alla fall spendera tid både som soldater (i alla fall förklädda som sådana) och krigsfångar. Inte en film som lär dig mer om amerikanska inbördeskriget, men däremot är det intressant att få en känsla för tidsandan. Clint Eastwood gör en klassisk roll som “Blondie” i denna film.

Du kan läsa mer om filmen eller köpa den på följande länk: Discshop SE

 

 

Nord och Syd (tv-serie) – 1985 (North and South)

Denna klassiker är inte en film utan snarare en tv-serie i filmformat som många 70- och 80-talister växte upp med. Serien handlar om två familjers öden under det amerikanska inbördeskriget. Den ena familjen hör till nordstaterna och den andra till sydstaterna. Serien innehåller kärlek, intriger, brott och krig för att nämna några komponenter. Skådespelare som Kirstie Alley, Patrick Swayze, Forest Whitaker och David Carradine. Till och med Johnny Cash är med i ett par episoder.

Du kan läsa mer om filmen eller köpa den på följande länkar (tre olika boxar):

Nord och Syd box 1: Discshop SE

Nord och Syd box 2: Discshop SE

Nord och Syd box 3: Discshop SE

Andersonville – 1996 (Andersonville)

En film om krigssfångenskap under amerikanska inbördeskriget. Konfederationens ökända fångläger Andersonville gestaltas och tittaren får följa fångarnas öden i lägret.

Klicka på länken för att se mer information om filmen: http://www.imdb.com/title/tt0115097/ 

Åter till Cold Mountain – 2003 (Cold Mountain)

Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger med flera målar upp en bild av längtan och krigströtthet där Jude Law är på väg hem från striderna under amerikanska inbördeskriget och drabbas av en mängd motgångar, samtidigt som hans kärlek försöker klara livhanken hemma i Cold Mountain. En film inte bara om kriget utan även om hemmafronten i det här fallet i form av milismän som inte är särskilt trevliga.

Läs mer om denna film: http://www.imdb.com/title/tt0159365/ 

Har du tips på ytterliggare filmer som handlar eller berör det amerikanska inbördeskriget? Skriv gärna en rad i på startsidan och nämn filmens namn samt en smula om filmens handling i så fall!

Comments are closed.