Länktips för shoppingsugna

Köp ett riktigt glatt och praktiskt paraply som kan pigga upp dig när det är dåligt väder! Mängder av sorter finns hos finaparaplyer.se! Klicka här för att gå till paraplysortimentet!

Riktigt lyxiga och snofsiga paraplyer finner du hos designparaplyer.se! Klicka här: Lyxiga paraplyer!

Vad gjorde general Ulysses S. Grant före amerikanska inbördeskriget?

Vad gjorde den välkände och framgångsrike unionsgeneralen Grant före amerikanska inbördeskriget?

 

General Grant efter amerikanska inbördeskriget

Unionens general Ulysses S. Grant lämnade armén 1854 efter kriget mot Mexiko och hängav sig åt ett misslyckat försök att bli bonde. Han försökte sig också på en karriär som fastighetsmäklare, men också det gick åt skogen. Nästa försök var att jobba med att driva in hyror, men det gav en alltför mager lön så Grant kunde inte försörja sin familj. Slutligen försökte han starta eget företag med hjälp av sina bröder, men misslyckades även med detta. Grant jobbade som kassabiträde i en butik ägd av en av hans bröder när amerikanska inbördeskriget började och Grant kallades in till armén 1861.

Han skulle komma att bli betydligt mer framgångsrik som officer än i alla hans alternative karriärer tillsammans, det är ett som är klart.

Källa: A Military Miscellany, av Thomas Ayres.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>